WA dekking

Iedereen in Nederland is verplicht om, als hij een auto heeft, een verzekering af te sluiten voor eventuele schade aan derden. Dit wordt de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering genoemd, ofwel een WA verzekering.

Met een autoverzekering met WA-dekking bent u gedekt voor de schade die anderen oplopen door een ongeluk dat door u veroorzaakt is. Kortom, de schade die u onbedoeld bij derden veroorzaakt, is gedekt. Deze dekking is bij vrijwel alle verzekeraars hetzelfde. U kunt dus vrij goed alle verzekeraars vergelijken en diegene met de laagste premie kiezen.

Meer weten over de exacte werking en dekking van de WA verzekering? Kijk op de website Alles over verzekeren van het Verbond van Verzekeraars.

Met de WA dekking bent u nog niet verzekerd voor schade aan uw eigen auto. Daarvoor dient u een autoverzekering met een ruimere dekking te kiezen. In hoofdlijn zijn er twee alternatieven. Met een WA-plus dekking bent u verzekerd voor schades die derden aan uw auto of u veroorzaken. En bij een Allrisk dekking bent voor vrijwel alles verzekerd, ook als u zelf de schade hebt veroorzaakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.