No-claimkorting

Verzekerden krijgen bij een autoverzekering elk jaar dat ze verzekerd zijn en geen schade veroorzaken, een extra korting op de premie. Zij doen dan geen claim en krijgen een zogenaamde no-claimkorting. Bij de meeste verzekeraars neemt deze korting elk jaar met zo’n 5 a 10% toe. Dit wordt ook wel de bonus/malus ladder genoemd. Bij geen schade krijgt u jaarlijks een bonus, voornoemde korting, en bij een schade treedt er een malus in werking. Bij sommige verzekeraars wordt de premie dan verhoogd.

Heeft u reeds schadevrije jaren bij het afsluiten van een autoverzekering? Dan wordt dit gegeven omgezet in een opgebouwde no-claim korting. Verzekeraars hebben een maximum op de no-claim korting die kan oplopen tot 80%. Kijk bij een autoverzekering wat de maximale no-claimkorting is.

U kunt bij diverse verzekeraars ook een zogenaamde no-claim beschermer afsluiten. U bent dan zeker dat de korting niet zomaar vervalt en de premie niet stijgt in het geval van een schade. Vaak hebben verzekeraars standaard een regeling opgenomen dat bij een enkele schade de premie niet direct stijgt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.