Dekking

Bij het kiezen van een autoverzekering dient u zeker niet alleen op de premie te letten. De kwaliteit is natuurlijk ook belangrijk, en deze komt vooral tot uitdrukking in de dekking en de voorwaarden.

Welke dekking is het beste?
U dient goed te bedenken welke dekking u wilt hebben. Normaliter, althans bij bijna alle verzekeraars, zijn de basispakketten als volgt;
– WA
– WA + beperkt casco, ook wel WA-plus genoemd
– WA + volledig casco, ook wel Allrisk genoemd

WA
Bij een WA autoverzekering, ofwel een autoverzekering met WA dekking, bent u verzekerd voor schade die u bij derden veroorzaakt. Deze verzekering is het wettelijke minimum.

WA-plus
Bij een WA-plus autoverzekering, ofwel een autoverzekering met WA + Beperkt casco dekking, bent u verzekerd voor veelvoorkomende schades. Maar bijvoorbeeld niet als u zelf de schade hebt verooraakt.

Allrisk
Wilt u echt voor alles verzekerd zijn, dan is een Allrisk autoverzekering de beste optie. Dit is een autoverzekering met een WA + Volledig casco dekking. Voor een iets hogere premie is uw auto dan compleet verzekerd.
Wanneer welke dekking?

De Consumentenbond adviseert om nieuwe autos tot 5 jaar allrisk te verzekeren, auto’s tot 10 jaar WA casco en oudere auto’s alleen WA. Sommige verzekeraars hanteren iets kortere termijnen; dus een WA-plus verzekering al na 4 jaar, en een WA verzekering al na 8 jaar. Wij denken er juist andersom over. Het blijkt dat de premies van Allrisk verzekeringen helemaal niet zoveel hoger liggen dan een WA-plus verzekering. U kunt volgens ons dan beter een tientje per maand meer uitgeven, en dan bent u gedekt voor alle voorkomende schades. Aan u de keuze.

Overigens geldt voor een autoverzekering, net zoals bij andere verzekeringen, dat bepaalde situaties en omstandigheden zijn uitgesloten van dekking.

Meer weten?
U kunt de meest bekende autoverzekeringen vergelijken op onze website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.