Afsluiten

Wilt u een autoverzekering afsluiten? Maak eerst een goede keuze welke autoverzekering voor u het beste is. Kijk welke dekking en voorwaarden u wilt. Meer hulp nodig bij kiezen? Kijk bijvoorbeeld op Wijzer in geldzaken.

U kunt op diverse manieren een autoverzekering openen. Vroeger gebeurde het afsluiten van een autoverzekering uitsluitend schriftelijk. Sinds een jaar of 15 kunt u telefonisch een verzekering aangaan. En de afgelopen jaren is online afsluiten goed gebruik geworden.

Autoverzekering online aanvragen

Tegenwoordig kunt u een autoverzekering gemakkelijk en snel online afsluiten. U dient de nodige bescheiden zoals uw autopapieren en uw persoonlijke gegevens bij de hand te hebben. In het algemeen worden de volgende gegevens gevraagd, zorg dat u hierover beschikt bij het invullen van de aanvraag.
– Kenteken auto
– Uw naam, adres en woonplaats gegevens
– Uw leeftijd (of geboortedatum)
– De termijn dat u een rijbewijs heeft (wanneer heeft u uw rijbewijs behaald)
– Uw opgebouwde schadevrije jaren
– Aantal kilometers dat u jaarlijks rijdt
– Of u de auto zakelijk gebruikt
– Uw keuze ten aanzien van dekking en de overige voorwaarden
U vult vervolgens via internet uw gegevens in.

Nadat u de aanvraag heeft ingevuld, krijgt u een e-mail ter bevestiging van de ontvangst van de aanvraag. Doorgaans krijgt u daarna de officiële verzekeringspolis thuisgestuurd, en soms dient u deze voor akkoord getekend te retourneren voorzien van kopieën van enkele relevante stukken.

Meer weten?

Kijk verder voor een overzicht van goedkope autoverzekeringen en sluit online een autoverzekering af.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.