Aanvullende verzekeringen

Naast de standaard dekking van WA, WA-plus of Allrisk, kunt u allerlei aanvullende verzekeringen afsluiten. Wij noemen hier de meest voorkomende aanvullende verzekeringen. Deze verzekeringen kennen een grote variëteit voor wat betreft de specifieke invulling en dekking. Informeer u daarom goed bij uw verzekeraar over de exacte dekking en voorwaarden.

No-claim beschermer

Bij diverse verzekeraars zakt na een schade door eigen schuld de zo zorgvuldig opgebouwde no-claimkorting (ofwel Bonus Malus korting). En dit kan hard doorwerken. Van 80% no-claimkorting naar geen no-claimkorting scheelt vanzelfsprekend fors in de premie. U kunt zich verzekeren voor dit geval met de no-claimbeschermer. U weet dan zeker dat uw premie niet stijgt na een uitkering. Bij elke verzekeraar heet deze veel gekozen verzekering weer anders, bij Allsecur heet deze bijvoorbeeld de Bonusgarantie. Normaliter geldt de garantie voor een (1) schade door uw schuld per jaar.

Verlengde nieuwwaarderegeling

Veel autoverzekeringen bieden een nieuwwaarde regeling. Als deze niet standaard wordt aangeboden, of als u de aangeboden termijn wilt verlengen, dan is er de Verlengde nieuwwaarderegeling.

Inzittendenverzekering

De Inzittendenverzekering verzekert de inzittenden in uw auto. Maar ook huisdieren en bagage. En bij sommige inzittendenverzekeringen bent u en uw gezin ook verzekerd als bij iemand anders meerijdt. Varianten van deze verzekering zijn de Ongevallen-inzittendenverzekering en de Schadeverzekering inzittendenverzekering.
Rechtsbijstandverzekering

U bent gedekt voor juridische conflicten in verband met deelname in het verkeer door u en uw gezin. U krijgt juridische hulp in binnen- en buitenland. Vaak biedt deze verzekering ook hulp bij koop of onderhoud van de auto.

Pechhulpverzekering

Met een Pechhulpverzekering bent u zeker van directe hulp bij ernstige gebreken van uw auto waardoor u niet verder kunt rijden. Afhankelijk van de verzekeraar kan de auto ter plekke tijdelijk worden gerepareerd of naar de dichtstbijzijnde garage gebracht. Ook wordt doorgaans vervangend vervoer aangeboden.

Tip

Er wordt door diverse vergelijkingswebsites voor gewaarschuwd dat u kritisch moet kijken naar de kosten van aanvullende verzekeringen. Het is goed denkbaar dat verzekeraars klanten aantrekken met lage premies op de standaarddekkingen, en de winst proberen te behalen op deze extra verzekeringen. Niets mis mee, zolang u hier maar alert op bent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.