Zakelijke autoverzekering afsluiten

Voor een bestelauto kan een particuliere of een zakelijke autoverzekering worden afgesloten. Wanneer een bestelauto alleen voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt, moet er een zakelijke autoverzekering voor worden afgesloten. Met een particuliere verzekering zal de bestelauto namelijk niet voldoende gedekt zijn. Wanneer een bestelbus alleen voor het rijden van en naar het werk wordt gebruikt kan de bestelbus gewoon particulier verzekerd worden.

Auto van de zaak

Voorbeelden van zakelijk gebruik van een bestelauto is bijvoorbeeld het vervoer van gehandicapten of bijvoorbeeld het vervoeren van honden door een uitlaatservice. Koeriers en aannemers maken ook veelvuldig zakelijk gebruik van een bestelauto.

Voordat een zakelijke autoverzekering wordt afgesloten, is het van belang dat eerst wordt nagegaan welke risico’s er worden gelopen. Denk bijvoorbeeld aan de producten en of materialen die vervoerd worden. In welke mate wil je die verzekerd hebben. Wellicht is het zelfs nodig om daar een aparte verzekering voor af te sluiten. Ook de mate waarin je verzekerd wilt zijn, is van belang. Ga je voor een minimale dekking middels een WA verzekering of juist voor een maximale dekking middels een Allrisk verzekering.

Het is in ieder geval raadzaam om, voordat je een zakelijke autoverzekering wilt gaan afsluiten, eerst de verschillende verzekeraars online met elkaar te vergelijken. Dan weet je zeker dat je de autoverzekering kiest die in jouw situatie het voordeligst is.

1 reactie op “Zakelijke autoverzekering afsluiten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.