Site pictogram Autoverzekering vergelijken

Welke accu heb ik voor mijn auto nodig?

welke-accu-heb-ik-nodig

Welke accu heb ik nodig?

Een accu gaat ongeveer drie tot zes jaar mee. De levensduur verschilt per accu omdat het sterk afhankelijk is van het gebruik van uw voertuig. Grote kans dus dat u uw accu een keer moet vervangen. Welke accu heb ik dan nodig is de vraag?

Het kiezen van een geschikte accu kan lastig zijn. Daarom helpen uw onderhoudsbedrijf of de online websites waar u accu’s kan bestellen u graag. Uit hun assortiment heeft u keuze uit verschillende soorten accu’s die voor meerdere voertuigen van toepassing kunnen zijn. Daarom is het verstandig om een aantal gegevens van uw huidige accu te verzamelen voordat u een nieuwe accu aanschaft. Zo moet u weten wat de capaciteit, afmeting en de poolstand van bijvoorbeeld uw huidige auto accu is.

Een andere mogelijkheid om een geschikte accu te vinden, is door gebruik te maken van een handige zogenaamde accu zoeker, die diverse websites aanbieden. U kunt dan de gegevens in de kenteken- of accu zoeker invullen. In de resultaten vindt u de accu die voor u het meest geschikt is. Heeft u alsnog hulp nodig bij het zoeken naar een accu? Dan kunt u uw onderhoudsbedrijf of de betreffende website zeker bellen.

Soorten accu’s

Er bestaan diverse soorten accu’s. Normaliter krijgt u bij uw onderhoudsbedrijf de accu die bij u past. Maar het is wel goed om te weten welke accu’s er allemaal zijn. Bekijk hier het overzicht van types accu’s;

Classic oldtimer accu

Uw klassieke oldtimer verdient een accu met karakter. De aangeboden oldtimer accu’s zijn uitgevoerd in de originele, hard rubberen behuizing. Dit geeft de klassieke look die heel goed bij een oldtimer past.

Loodaccu

Een van de meest gebruikte oplaadbare accu’s is de loodaccu. Deze accu staat bekend vanwege zijn top kwaliteit, gebruiksgemak, veiligheid, comfort en lange levensduur.

Loodzuur accu (met doppen)

Wilt u zekerheid en degelijkheid? Dan worden door de experts de zogenaamde loodzuur accu’s aanbevolen. De loodzuur accu’s zijn in algemene zin betrouwbaar en gaan lang mee.

Semi-Tractie en Dual Purpose accu

De Semi-Tractie en Dual Purpose accu kan voor zowel start als licht doeleinden gebruikt worden. Deze accu’s zijn geheel gesloten en zijn makkelijk hanteerbaar.

Start accu

Een start accu is voornamelijk bedoeld voor het starten van de motor. De start accu is dan ook speciaal ontworpen om in een korte tijd een hoge Ampèrage te leveren. Hierdoor kan uw voertuig accu snel starten.

Start-stop accu

De start-stop accu’s zijn zeer sterk en uitermate goed bestand tegen zware cyclische belasting. Met de aanschaf van onze goedkope start-stop accu’s bent u verzekerd van een betrouwbare accu met een lange levensduur.

Stationaire accu

Omdat een stationaire accu minder stroom levert dan andere accu’s, wordt deze regelmatig gebruikt als back-up bij stroomuitval. Een voordeel van een stationaire accu is dat deze diep kan ontladen.

Tractie accu

De tractie accu’s van AW Accu zijn bijzonder geschikt voor langdurige en diepe ontladingen. In het assortiment vindt u verschillende soorten tractie accu’s.

Goedkope accu kopen

Kortom, een accu kopen kan lastig zijn. Hoe weet u precies welke accu u nou moet kiezen? Voor het kopen van een goedkope en betrouwbare accu, kunt u bij uw onderhoudsbedrijf van uw auto terecht, maar ook online bij diverse websites zoals AW Accu. De verschillende accu’s zijn er in de diverse uitvoeringen. Zo hebben deze bedrijven voor iedere uitvoering en toepassing een geschikte accu! Lees ook de tips van de ANWB voor het fit houden van de accu in uw auto.

Mobiele versie afsluiten