Site pictogram Autoverzekering vergelijken

Tips autoverzekering afsluiten

Wil je een autoverzekering afsluiten voor je nieuwe auto? Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het verzekeren van je auto. In elk geval is belangrijk om direct bij de aankoop je auto te verzekeren. Het is namelijk wettelijk verplicht dat als je de openbare weg opgaat, je auto verzekerd is. Let erop dat er niet sprake is van een geschorste auto.

Hoe moet ik autoverzekering kiezen?

Hoe kan je de beste autoverzekering kiezen voor jouw situatie? Lees onze tips voor het vergelijken van autoverzekeringen.

Welke dekking wil?

Belangrijk is om te weten dat de premies van autoverzekeringen al jaren op rij stijgen. Kijk daarom goed naar de hoogte van de premie. Een belangrijk element dat de premie bepaalt, is uiteraard de dekking. Welke dekking bij een autoverzekering moet je kiezen? Je kan kiezen voor een beperkte dekking, dat is alleen WA, of voor de meest complete dekking, dat is Allrisk. In dat laatste geval is veel meer verzekerd, vaak ook zaken zoals interieurschade van je auto, schade als gevolg van gladheid en als je auto wordt gestolen. Meestal kan separaat worden gekozen om ook dekking in het buitenland te hebben, voor als je met je auto op vakantie gaat. Naast de dekking zijn nog andere zaken
bepalend voor de hoogte van de premie van een autoverzekering.

Check of er nog sprake is van speciale kortingen, zoals een korting op autoverzekering voor studenten. Tot slot, bedenk dat als je je auto weer verkoopt, je tijdig je autoverzekering opzegt.

Mobiele versie afsluiten