Premie voor elke consument anders

De premie van een autoverzekering is voor elke consument anders. Je zou verwachten dat de kosten van een verzekering voor alle consumenten ongeveer gelijk is. Natuurlijk zijn er verschillen te verwachten afhankelijk van hoe oud je bent en waar je woont. Maar de meeste consumenten denken dat dit kleine nuances zijn. Niets is minder waar; de verschillen in premie kunnen enorm uiteenlopen, tot maar liefst een factor zeven!
Grote verschillen in premie

Verzekeraars kijken bij het bepalen van een premie voor bijvoorbeeld een autoverzekering naar het risicoprofiel van een consument. Met allerlei ingewikkelde methodieken zijn ze er steeds beter in geslaagd om een voorspelling te doen van het verzekeringsrisico van een verzekerde. Zo worden in de Randstad meer auto’s gestolen dan in de provincie. En maken jonge autobestuurders statistisch gezien meer kans op een ongeluk met schade dan senioren.
Verzekeraars bepalen jouw verzekeringsrisico

Allerlei factoren bepalen de hoogte van je premie. Allereerst wordt gekeken waar je woont; in welk risicogebied, bepaal op basis van je postcode en huisnummer. Het kan soms per huisnummer schelen hoeveel premie je betaalt. Daarnaast is je leeftijd zeer bepalend; ben je jongere, volwassene of oudere. Uit onderzoek blijkt dat veertigers en vijftigers de laagste premie betalen, zij maken kennelijk het minste ongelukken. Ben je jong of juist oud, dan loop je kennelijk meer risico van een ongeluk.

Welke premie moet jij betalen?
Wil je weten hoeveel premie jij moet betalen bij de verschillende autoverzekeraars, en welke autoverzekering het goedkoopst is? Kijk dan op www.autoverzekeringvergelijken.com . Daar kan je snel en eenvoudig de meest gekozen verzekeraars vergelijken, en direct online een autoverzekering afsluiten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.