Premie autoverzekering sterk afhankelijk van leeftijd

Autoverzekeraars gaan bij het vaststellen van de premie steeds specifieker kijken naar de kenmerken van de verzekerde. Sommigen vinden dit onterecht, maar ons lijkt dit zeer terecht. Zo betaalt elke consument een premie die past bij zijn specifieke risicoprofiel. Helaas heeft dit wel gevolgen voor specifieke doelgroepen. Zo betalen jongeren en senioren verhoudingsgewijs veel meer premie dan een gemiddelde verzekerde.

Jongeren en senioren goed opletten bij afsluiten autoverzekering
Jongeren en ouderen betalen bij veel verzekeraars fors meer premie dan een autorijder van gemiddelde leeftijd. Niet alleen is hun premie veel duurder, vaak zijn de voorwaarden ook ongunstiger. Zo wordt vaak het eigen risico verhoogd bij jonge automobilisten. En voor ouderen geldt dat zij bij een aanzienlijk deel van de verzekeraars niet worden geaccepteerd als nieuwe verzekerde (!).

Specifiek voor deze doelgroepen kunnen de verschillen in premie tussen de verzekeraars flink oplopen. Bent u een net beginnende autorijder, of bent u ouder dan 64 jaar, en wilt u een autoverzekering afsluiten? Kijk dan extra goed naar de premie en de voorwaarden van uw nieuwe autoverzekering. In uw geval loont het echt de moeite om even goed rond te kijken.

Bericht aangemaakt: 26-07-2012

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *