Premie autoverzekering duurder

Het is al langere tijd voorspeld en gesignaleerd, maar nu gaat het ook echt bij marktleiders zoals Aegon gebeuren. De premie van de Aegon autoverzekering stijgt aanzienlijk. Volgens Independer.nl met 5% a 10% afhankelijk van de dekking (waarbij de vraag kan worden gesteld welk belang Independer heeft met het vlot brengen van dit nieuws, aangezien zij onderdeel zijn van concurrent Achmea).
Premiestijging autoverzekering

Enige jaren geleden was er een fikse prijzenslag aan de gang in autoverzekeringsland, door nieuwkomers op het internet zoals Allsecur. Tegelijk was er een stijging van het aantal schades te bespeuren. Sinds een jaar of twee waarschuwen toezichthouders zoals de DNB dat verzekeraars meer buffervermogen dienen aan te houden. En nu is er een kentering aan de orde, van jarenlange premiedalingen naar voorzichtige correcties.
Overstappen van autoverzekering

Voor u als consument betekent het dat u extra alert moet zijn op een reeds afgesloten verzekering. Als de verzekeraar de premie eenzijdig verhoogd, zonder verdere aanleiding, dan heeft u het recht om de verzekering op te zeggen.

Bericht aangemaakt: 27-11-2012

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *