Ook senioren kunnen een nieuwe autoverzekering afsluiten

Ook als je al iets ouder bent kun je overstappen naar een andere autoverzekeraar, maar niet alle verzekeraars accepteren senioren. Verzekeraars sluiten liever geen autoverzekering af voor jonge automobilisten tot 24 jaar oud en voor senioren. Ouderen vanaf 70 jaar oud hebben moeite met het afsluiten van een autoverzekering, maar er zijn wel mogelijkheden.

Onterecht zijn verzekeraars vaak kritisch bij het verzekeren van autos waarvan de regelmatige bestuurder een oudere man of vrouw is. Ook als ze aantoonbaar al tientallen jaren schadevrij gereden hebben. Vaak is dat onzinnig, want senioren worden vanaf 75 jaar verplicht om een keuring te ondergaan voordat ze hun rijbewijs kunnen verlengen.

Is het verboden om te weigeren om oudere automobilisten te verzekeren? Nee, alle verzekeraars hanteren hun eigen acceptatiebeleid. Het is dus toegestaan om een maximale leeftijdsgrens van bijvoorbeeld 70 jaar aan te houden voor het afsluiten van verzekeringen. Hier is geen sprake van discriminatie, want de kans op schade wordt groter naarmate je ouder wordt. Daarom zijn verzekeraars vrij om hierin hun eigen beleid te bepalen. Het is niet toegestaan om de autoverzekering te beëindigen omdat de bestuurder een bepaalde leeftijd heeft bereikt.
Ook senioren kunnen veel geld besparen op de autoverzekering

Ook als je 65+ bent kun je nog eenvoudig geld besparen op de autoverzekering. Bij het overstappen loop je geen risico’s, want de oude verzekering wordt toch pas opgezegd nadat er een nieuwe autoverzekering gesloten is. Je kunt gewoon via onze berekeningstool berekenen hoeveel geld je kunt besparen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.