Minder auto’s gestolen

Het aantal auto’s dat gestolen wordt, is in 2016 afgenomen. De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit meldt dat het aantal diefstallen van auto’s voor het eerst sinds jaren weer onder de 10.000 voertuigen per jaar is gekomen. Een daling ten opzicht van het jaar ervoor met maar liefst 9%. En dat is goed nieuws!

Nieuwe auto’s beter beveiligd

Met name nieuwe auto’s jonger dan 3 jaar, toch snel een doelwit van specialistische dievenbendes, worden minder gestolen. Oorzaak is dat deze auto’s steeds beter beveiligd zijn, met ook mogelijkheden om de gestolen auto te traceren. Verder treden politie en verzekeraars steeds actiever op tegen heling van gestolen onderdelen.

WA-verzekering dekt niet diefstal

Het werkterrein verschuift helaas naar de iets minder jonge auto’s van 4 tot 7 jaar oud. Daarvan werden er in 2016 helaas 8% meer gestolen. Veel consumenten weten niet dat een WA verzekering geen diefstal dekt. Je bent dan ook extra de dupe als je je auto alleen WA verzekerd hebt. Een Beperkt casco of volledig casco autoverzekering dekt wel diefstal.

Vergelijk je dekking

Bekijk ons overzicht van autoverzekeringen voor hoeveel een autoverzekering met een door jou gekozen dekking kost. Vergelijk dit met je huidige autoverzekering en check of je dekking nu voldoende is, of dat overstappen naar een autoverzekering met een extra dekking wellicht beter is. Het hoeft niet perse extra te kosten, want overstappen kan je zo 200 euro per jaar schelen. Hoe dan ook; je auto goed verzekeren is sowieso verstandig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.