Keert uw verzekering uit bij schade door gladheid?

Bij winterse omstandigheden heeft u een grotere kans op een autoschade. Door gladheid kunt u de macht over het stuur verliezen. Ook een tegenligger kan dit overkomen. Keert uw autoverzekering uit bij deze schades?

Met winterbanden heeft u een kleinere kans op een ongeluk bij winterse omstandigheden. Toch zijn deze banden in Nederland niet verplicht in de winter. In Duitsland is dat bijvoorbeeld wel het geval. Tenminste als er winterse omstandigheden zijn. Waar kunt u de claim neerleggen bij schade door gladheid?

De wegbeheerder is verantwoordelijk voor de wegen

U krijgt een ongeluk door een glad wegdek, dus heeft de wegbeheerder niet goed genoeg gestrooid. Helaas gaat deze vlieger meestal niet op. De wegbeheerder is alleen aansprakelijk als er sprake is van nalatigheid. De openbare wegen worden over het algemeen wel gestrooid, maar dat is nog geen garantie dat de wegen niet meer glad zijn. U kunt de wegbeheerder aansprakelijk stellen, maar de kans van slagen is klein.

Schade verhalen op de tegenpartij

Als de tegenpartij aansprakelijk is, kunt u deze aansprakelijk stellen voor de schade. Indien u WA casco verzekerd bent, zorgt uw verzekeraar voor het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. Bent u beperkter verzekerd? Dan moet u het zelf doen.

Wat als u zelf verantwoordelijk bent voor de schade?

In dat geval is het wel of niet vergoed krijgen van de schade afhankelijk van de verzekeringsvorm van uw autoverzekering. Als u WA of WA beperkt verzekerd bent, krijgt u de schade niet uitgekeerd. Bent u WA casco (all risks) verzekerd? Dan betaalt uw verzekeraar de schade uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.