Site pictogram Autoverzekering vergelijken

Is interieurschade ook gedekt bij mijn autoverzekering?

Natuurlijk beperkt schade aan een auto zich niet alleen tot de schade aan de buitenkant van de auto, er kan ook interieurschade ontstaan. Er zijn een uiteenlopend aantal soorten interieurschades te bedenken+ van het afbreken van een bekerhouder tot een scheur in de bekleding. De vraag of de interieurschade ook gedekt is met een autoverzekering is niet eenduidig te beantwoorden, dit is namelijk afhankelijk van jouw polis. Er zijn autoverzekeraars die een speciale aanvullende verzekering hebben waarbij ook het interieur is meeverzekerd, bij andere autoverzekeraars is het interieur standaard tot een specifiek bedrag meeverzekerd.

Brandschade aan het interieur van een auto

Een veelvoorkomende vorm van schade aan het interieur van een auto is brandschade. Ervan uitgaande dat de brand is ontstaan zonder dat de verzekerde daar iets aan kon doen, valt een dergelijke schadepost onder een brandverzekering. Brandschade valt altijd onder een Beperkt Casco en all risk autoverzekering. Met alleen een WA autoverzekering is eventuele brandschade (aan het interieur) niet verzekerd. Voor de verzekering is het van belang dat de brand is ontstaan buiten de macht van de verzekerde. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn in het geval van explosie of blikseminslag.

Interieurschade gedekt met een all risk autoverzekering

De kans is aanzienlijk dat eventuele interieurschade die je zelf hebt veroorzaakt is verzekerd met een all risk autoverzekering. Natuurlijk gaat het hier niet op schade die opzettelijk is ontstaan. Aangezien interieurschade in de meeste gevallen qua kosten relatief beperkt zijn, kiezen veel verzekerden ervoor om deze kosten toch zelf te dragen. Hiermee kun je voorkomen dat het aantal schadevrije jaren wordt aangetast, hetgeen een verhoging van de maandelijks te betalen autopremie tot gevolg zou hebben. Met een WA of Beperkt Casco autoverzekering is schade aan het interieur van een auto over het algemeen niet gedekt.

Meer weten?

Wil je weten of een autoverzekering dit dekt? Kijk bij ons overzicht van autoverzekeringen en kijk welke autoverzekeraar de dekking en voorwaarden heeft die het best bij je past.

Meer tips

Premie maximale stijging
Geschorste auto verzekeren
Autoverzekering per doelgroep
Tips autoverzekering
Wat bepaalt premie autoverzekering
Uitsluitingen autoverzekering

Mobiele versie afsluiten