Is jouw autoverzekering al duurder geworden?

Al een jaar lang verhogen verzekeraars de premie voor de autoverzekering sterk. Dit komt door de stijgende lasten van schadeherstel en door het beëindigen van de prijzenoorlog tussen verzekeraars. Hier kun jij als verzekerde de dupe van worden, maar daar kun je iets tegen doen. Namelijk overstappen naar een goedkopere autoverzekering.

De premies voor autoverzekeringen waren tot januari 2016 te laag. Verzekeraars hielden de premies laag om te voorkomen verzekerden te verliezen. Vorig jaar december heeft de Nederlandsche Bank verzekeraars opgeroepen om de premies te verhogen. Daar hebben ze massaal gehoor aan gegeven.

Ook de schadelasten zijn gestegen

Verzekeraars hebben ook last van de stijgende kosten van schadeherstel. De in de auto verwerkte techniek maakt het repareren van schades steeds duurder. Een beschadigde zijspiegel zorgt vaak ook voor een investering in de techniek in de spiegel. Ze zijn elektronisch verstelbaar en ze worden ook nog verwarmd. Dit maakt een zijspiegel natuurlijk veel duurder. Ook kost de vervanging meer tijd. Een naar verhouding kleine schade kost vaak toch wel een paar duizend euro.

Ga je betalen of overstappen?

Als jouw verzekeraar jouw premie laat stijgen met 10% hoef je daar natuurlijk niet mee akkoord te gaan. Je kunt beter op zoek gaan naar een verzekeraar die jou een lagere premie in rekening gaat brengen. Waarom zou je veel meer betalen als het niet nodig is? Overstappen is eenvoudig. Je vergelijkt jouw autoverzekering met de verzekering van andere verzekeraars. De kans is groot dan je tientallen tot zelfs honderden euro’s kunt besparen.

Wees geen dief van je eigen portemonnee en pak het voordeel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.