Hoe kan je premie van autoverzekering zo laag mogelijk houden?

Hebt u een auto en heeft u een autoverzekering? Dan is de kans groot dat u de afgelopen jaren gaandeweg steeds meer bent gaan betalen. Sinds enige jaren stijgen namelijk de premies voor autoverzekeringen. Verzekeraars moeten een hogere vergoeding rekenen vanwege meer schadegevallen en stijgende kosten van herstel. Er rijden op dit moment ongeveer 1 miljoen auto’s rond op de Nederlandse snelwegen. In de toekomst zullen dit er zeer waarschijnlijk alleen maar meer worden. Dit betekent ook dat het aantal schades zal toenemen. Reparaties worden ook steeds duurder door de uitbreiding van de technische snufjes op auto’s en door de komst van de elektrische auto.

Tips waarmee je kunt besparen op de autoverzekering

Door de stijging van het aantal schademeldingen stijgen de premies van de autoverzekeringen. Ook dit jaar is de premie weer fors omhoog gegaan. Maar hoe kun je nu de premie van je autoverzekering zo laag mogelijk houden? In dit artikel volgen een aantal tips die de kosten van de autoverzekering laag zouden kunnen houden.

Eigen risico

Je kunt overwegen om je eigen risico te verhogen. Je krijgt dan korting op de premie. Door een hoger eigen risico zou je de maandelijkse kosten kunnen verlagen. In geval van schade betaal je dan wel een groter bedrag zelf. Je eigen risico verhogen is dus niet verstandig als vaak schade rijdt. Ook is het niet handig wanneer je het bedrag van eigen risico niet achter de hand hebt. Bij schade zul je dit bedrag vaak in 1 keer moeten betalen.

Dekking

Op de dekking van de auto kun je ook besparen. Hoe uitgebreider de autoverzekering, hoe duurder hij namelijk is. Een auto moet minimaal WA- verzekerd (Wettelijke aansprakelijkheid)zijn. De WA-dekking dekt schade die jouw auto aan anderen en hun bezittingen toebrengt. Bij auto’s van 10 jaar en ouder is dit de meest gekozen dekking. Je kunt ook kiezen voor beperkt Casco-dekking. Dan ben je naast WA ook verzekerd voor bepaalde schade aan je eigen auto. Meestal kies je hiervoor als de auto tussen de 6 en de 10 jaar oud is. Is jouw auto nog geen 6 jaar oud? Dan kun je het beste voor een allriskverzekering gaan.

No-claimkorting

Een tip is ook om kleine schades voor eigen rekening te nemen. Anders verlies je de no-claimkorting. Het in een keer betalen van de jaarpremie brengt ook vaak een kostenvermindering met zich mee.

Vergelijk autoverzekeringen

Interessant is ook om de autoverzekeringen die door de verschillende verzekeraars worden aangeboden met elkaar te vergelijken op speciale vergelijkingsites. Je kan bijvoorbeeld via de vergelijker op deze website vrij snel zien of jouw verzekeraar nog wel de laagste premie heeft, of dat je misschien beter bij een andere verzekeraar terecht kunt voor een betere dekking en/of lagere kosten per maand.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.