Bij aankoop auto direct autoverzekering afsluiten

Heb je net een auto gekocht? Dan is het zeer raadzaam om bij de aankoop van een auto direct een autoverzekering af te sluiten. Het is namelijk niet toegestaan om openbare weg op te gaan met een auto die niet minimaal WA verzekerd is. Je kan je autoverzekering telefonisch of via internet afsluiten. Je hebt dan direct een ‘voorlopige dekking’, waarmee je met de auto kan gaan rijden. De verzekeraar zet deze voorlopige dekking na enkele dagen om in een definitieve dekking.

Hoe kan je de beste autoverzekering kiezen?

En bij het afsluiten van een autoverzekering komt natuurlijk gelijk de vraag op; ‘welke autoverzekering moet ik kiezen?‘ Het is niet makkelijk om snel de beste autoverzekering voor jouw situatie uit te kiezen. Let in elk geval op onze tips voor het kiezen van een autoverzekering.

Bedenk al bij het kopen van een auto, wat de verzekeringskosten zijn. Bij veel websites voor auto kopen worden de verwachte maandelijkse kosten zoals verzekering, brandstof en wegenbelasting al gelijk getoond. Zo kom je niet voor verrassingen te staan, en ben je niet gedwongen om een te karige verzekering af te sluiten.

Kijk vervolgens even goed rond op internet bij verschillende vergelijkingswebsites voor verzekeringen. Bedenk dat sommige vergelijkingswebsites niet een totaal compleet aanbod tonen. Of dat bepaalde verzekeraars sneller of beter worden gepresenteerd in de vergelijkingen omdat de website een hogere vergoeding krijgt van die verzekeraars; dit laatste wordt vaak beweerd over zeer bekende vergelijkingswebsites (!). Er zijn ook verzekeraars die hier niet aan meedoen, en waar u alleen direct een autoverzekering kunt afsluiten. Allsecur is zo’n aanbieder.

Neem dus echt even de tijd om bij verschillende bronnen te kijken; bijvoorbeeld bij een website als Independer.nl, de Consumentenbond maar ook de vergelijker op onze website. Zo weet u zeker dat u niets over het hoofd ziet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.