Biedt mijn autoverzekering ook dekking in het buitenland?

Met de auto op vakantie naar het Zuiden is populair onder Nederlanders, maar hoe zit het eigenlijk met de autoverzekering? Biedt de verzekering dekking in het buitenland?

Als je schade aanricht in het buitenland ben je gewoon verzekerd. De dekking in het buitenland is gelijk aan de dekking in Nederland. Bij pech onderweg biedt de verzekeraar geen hulp. Bij veel verzekeraars kun je pech onderweg in Nederland of het buitenland wel aanvullend meeverzekeren.

Is een groene kaart is het buitenland verplicht?

Binnen Europa is het niet verplicht om de groene kaart bij je te hebben. Het is zeker wel aan te raden. Hierop staan namelijk de gegevens die je nodig hebt bij een ongeval. Ook het alarmnummer staat op de groene kaart. In welke landen de autoverzekering dekking biedt zie je ook op de groene kaart. In ieder geval in alle Europese landen heb je dekking. Vergeet niet om je rijbewijs, het kentekenbewijs en een Europees schadeformulier mee te nemen. Deze heb je nodig bij een schade.

Wat moet je doen bij schade in het buitenland?

Vul samen met de tegenpartij het Europees schadeformulier in. Deze formulieren zien er binnen Europa overal hetzelfde uit, alleen de taal is anders. Vul het formulier zoveel mogelijk in en controleer ook de gegevens van de tegenpartij, zoals het kenteken en de naam op het rijbewijs en dergelijke. Probeer om gegevens van getuigen op te schrijven. Dit kan dienen als bewijsvoering. Maak het liefst ook nog foto’s van de schadesituatie.

Neem vervolgens contact op met het alarmnummer van de verzekeraar. Zij helpen jou ook om de schade verder af te wikkelen en kunnen jou adviseren wat je het beste kunt doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.