Autoverzekering opzeggen bij verkoop van de auto

Op het moment dat u uw auto verkoopt, dan verandert er natuurlijk ook het een en ander aan de autoverzekering. Bij verkoop van de auto is het van belang dat u de autoverzekering tijdig stopzet. Op deze manier voorkomt u dat u premie betaalt voor een auto die niet meer in uw bezit is. Vanaf het moment van overschrijven is de auto niet meer in uw bezit, vanaf dat moment bent u dus ook niet meer verplicht om deze te verzekeren. Het opzeggen van een autoverzekering is bij de meeste autoverzekeringsmaatschappijen eenvoudig. Vaak is het online invullen van een formulier al voldoende om de opzegging in gang te zetten.

Krijg ik geld terug bij het opzeggen van de autoverzekering?

U betaalt de autoverzekering meestal op één moment in een maand, dit is meestal aan het begin van elke maand. Op het moment dat u bijvoorbeeld op 1 augustus de premie betaalt heeft voor die maand en op 15 augustus de auto verkoopt, dan heeft u in die maand premie betaald voor 30 dagen terwijl u slechts 15 dagen gebruik heeft gemaakt van de verzekering. Als u direct op 15 augustus de verzekering opzegt, dan krijgt u bij de meeste verzekeringsmaatschappijen geld terug voor de resterende dagen in die maand.

Autoverzekering overzetten op een nieuwe auto

Op het moment dat u direct na de verkoop van uw oude auto een nieuwe auto koopt, dan kunt u de autoverzekering ook overzetten op deze nieuwe auto. U voorkomt hiermee dat u opnieuw kosten moet betalen voor het afsluiten van de nieuwe verzekering. Het overzetten van een autoverzekering op een nieuwe auto is bij de meeste verzekeringsmaatschappijen eenvoudig. Vaak is het wel aan te raden om hiervoor even telefonisch contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij.

1 reactie op “Autoverzekering opzeggen bij verkoop van de auto”

  1. Mijn auto heb ik verkocht en koop gezien mijn leeftijd (93 jaar) geen andere auto.
    Op welke wijze moet ik mijn verzekering opzeggen? Het betreft een Panda.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.