Autoverzekering op vakantie

Hoe werkt het met je autoverzekering op vakantie? Wat is er dan wel en niet gedekt? Ook al moet je er niet denken, het kan toch zo gebeuren dat je pech of een ongeluk krijgt op de reis of tijdens je vakantie.

Dekking autoverzekering buitenland

Check voordat je op vakantie gaat bij je autoverzekering of de twee belangrijkste situaties zijn gedekt; namelijk wat er gebeurt als je een schade rijdt in het buitenland en of er pechhulp in het buitenland wordt geboden. Op de groene kaart, die je hebt gekregen van je verzekeraar toen je je verzekering afsloot, staan in elk geval de landen waar jouw autoverzekering dekking geeft.

Voor de meeste autoverzekeringen geldt dat wat er gedekt is in Nederland, dit doorgaans ook in het buitenland wordt gedekt. Daarbij is dus bepalend welke dekking je afgesloten hebt; een WA-verzekering, een beperkt cascoverzekering of een volledig cascoverzekering (all risk). Normaliter is in elk geval de schade gedekt die je veroorzaakt bij een ander. Bij een all risk autoverzekering is ook de schade die je toebrengt aan je eigen auto verzekerd.

Wil je beter verzekerd zijn? Bij de meeste autoverzekeraars kan je een aanvullende dekking voor het buitenland afsluiten. Daarmee ben je gedekt voor extra zaken die niet standaard door een autoverzekering worden gedekt. Daarbij moet je denken aan zaken als pechhulp, repatriëring van inzittenden en je auto en een vergoeding voor eventueel vervangend vervoer of extra overnachtingen, al zijn de voorwaarden voor dit laatste beperkt. Kijk daarbij of deze niet ook al gedekt zijn door je reisverzekering, vaak is dat al wel het geval.

Groene kaart mee!

Belangrijk is altijd, en zeker ook tijdens je vakantie, de groene kaart paraat te hebben. In West-Europa is het niet verplicht om deze bij je te hebben, maar het is wel erg aan te raden. De groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs en ziet er in heel Europa hetzelfde uit. Dit maakt het voor makkelijk om aan andere partijen zoals de politie eenvoudig uit te leggen dat je goed verzekerd bent. Op je groene kaart staat je polisnummer, de geldigheidsduur van je autoverzekering, in welke landen je auto verzekerd is, het kenteken dat is verzekerd en je groene kaart nummer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.