Autoverzekering en een geschorste auto

Zoals u wellicht weet, is het wettelijk verplicht om een auto in uw bezit minimaal met een WA verzekering te verzekeren. De enige manier om onder deze verplichting uit te komen is door uw auto tijdelijk te schorsen. Door het schorsen van uw auto geeft u aan het RDW aan dat de auto voor beperkte tijd niet meer op de weg zal komen. Na het schorsen van uw auto is het dus ook niet meer toegestaan om in uw auto te rijden op de openbare weg.

Hoe kan ik mijn auto schorsen?

Het schorsen van uw auto kan bij een postkantoor bij u in de buurt. Aan het schorsen van uw auto zijn wel eenmalige kosten verbonden, deze voldoet u direct bij het postkantoor. U kunt daarna uw auto zolang schorsen als u zelf wilt. Let er wel op dat u de auto weer uit de schorsing haalt op het moment dat u weer in de auto wilt gaat rijden.

Welke plichten verdwijnen na het schorsen van een auto?

Na het schorsen van uw auto bent u niet langer verplicht om de auto minimaal met een WA verzekering te verzekeren. Daarnaast hoeft u in de geschorste periode geen wegenbelasting te betalen. Tevens hoeft de auto in de periode dat deze geschorst is geen geldige APK te hebben.

Wat moet ik regelen om weer met een geschorste auto te mogen rijden?

Voordat u weer in uw geschorste auto gaat rijden is het van belang om de schorsing op te heffen, dit kan wederom bij een postkantoor bij u in de buurt. Vervolgens moet u weer aan alle plichten voldoen van een normale autobezitter. Zo moet u weer minimaal een WA verzekering afsluiten van uw auto, een geldige APK hebben en motorrijtuigenbelasting betalen aan de Belastingdienst. Zorg ervoor dat al deze zaken direct na het opheffen worden geregeld, het is namelijk niet toegestaan om zonder geldige APK of zonder geldige verzekering te rijden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.