Autoverzekering afsluiten als student

Ben jij als student de trotse eigenaar geworden van een eigen auto? Dan is het ook de hoogste tijd om de financiële zaken voor jouw auto te regelen. De autoverzekering is één van de maandelijkse kostenposten voor het bezitten van een auto.

Een groot gedeelte van de studenten kiest ervoor om hun eerste auto door hun ouders te laten verzekeren. Het voordeel hiervan is dat de maandelijkse premie vanwege de schadevrije jaren een stuk lager uit zal vallen. Een mogelijk nadeel kan zijn dat niet alle autoverzekeraars toestaan dat ouders de auto van hun kinderen verzekeren.

Welke autoverzekering moet ik als student nemen?

Welke autoverzekering voor jou het meest geschikt is, is van verschillende factoren afhankelijk. Op het moment dat de auto op eigen naam wordt verzekerd, dan zullen de meeste studenten kiezen voor de goedkoopste verzekeringsvorm; de WA autoverzekering. Wanneer de auto op naam van ouders wordt verzekerd, dan is er meestal meer financiële ruimte en valt de keuze regelmatig op een WA autoverzekering met aanvullende diefstalverzekering.
Natuurlijk is het van belang om de soort verzekering af te stemmen met de waarde en leeftijd van de auto. Het all risk verzekeren van een relatief oude auto met een lage waarde zou in dat geval niet interessant zijn.

Hoe wordt de hoogte van de premie berekend?

De hoogte van de premie van de autoverzekering wordt gebaseerd op het aantal schadevrije jaren en de leeftijd van de verzekerde. Hoe hoger het aantal schadevrije jaren, hoe lager de maandelijkse premie van de autoverzekering zal zijn. Daarnaast is de hoogte van de premie natuurlijk ook afhankelijk van de gekozen verzekeringsvorm. Zo is de premie voor een WA autoverzekering een stuk lager dan de premie van een all risk autoverzekering. Tot slot is de waarde van jouw auto van belang bij het berekenen van de hoogte van de premie. Hoe hoger de actuele waarde van de auto, hoe hoger de maandelijkse premie zal uitvallen.

1 reactie op “Autoverzekering afsluiten als student”

  1. Leuke tips! Ik ben studente en ik heb net een auto gekocht en natuurlijk wil ik een autoverzekering afsluiten. Ik ga volledig akkoord dat als een auto relatief goedkoop is heb je een minimale verzekering nodig. Maar ik heb een nieuwe dure auto, daarom denk ik dat ik een andere soort verzekering nodig heb. Bedankt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.