Aanvullende verzekeringen vaak onnodig en duur

Bij een autoverzekering kunt u doorgaans diverse aanvullende verzekeringen afsluiten, zoals een rechtsbijstandsverzekering, ongevallenverzekering of een schade van inzittendenverzekering. Vaak lijkt het handig om deze verzekeringen, die per stuk ongeveer euro 25 tot euro 50 per jaar kosten, er ook maar bij te nemen. Dan weet men zeker dat men goed verzekerd bent, denken velen. Maar Verzekeringssite.nl waarschuwt dat u al snel dubbel verzekerd bent, en dat de premies al snel te duur zijn.

Consumenten oververzekerd
Vaak zijn consumenten via andere verzekeringen al gedekt tegen deze schades, en nog erger, vaak hebben de aanvullende verzekeringen ook nog eens overlap. Weet u het verschil tussen een schade inzittenden verzekering en een ongeval inzittenden verzekering? Kijk daarom goed naar wat u echt wilt verzekeren.

Premies aanvullende verzekeringen lopen sterk uiteen
En als u meerdere aanvullende verzekeringen neemt, kunnen de kosten aardig oplopen. Het liefst zou u dan de aanvullende verzekeringen willen vergelijken met andere aanbieders. Maar dit kan niet, want ze zijn gekoppeld aan de autoverzekering. En dit lijken de verzekeraars volop te beseffen, althans de premies verschillen fors. Er worden prijsverschillen geconstateerd op dit moment van 100% (!). De kans is dan groot dat u teveel betaalt voor een aanvullende verzekering.

Ons advies is bij het vergelijken van autoverzekeringen ook de door u gewenste aanvullende verzekeringen mee te nemen.

Bericht aangemaakt: 27-06-2012

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *